Deze week in Paperback Radio!

Het wordt een spannende week bij Paperback Radio. Twee auteurs schreven boeken over mensen die onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwamen.

Op donderdag ontvangt Bert van Galen Olivier Willemsen, auteur van het boek Roza.

In februari 1959 gaat een groep jonge bergbeklimmers uit Sverdlovsk, het huidige Jekatarinenburg, goed voorbereid op pad in het Oerolgebergte om de berg Cholattsjachl (“berg der lijken”) te beklimmen. Alle negen verongelukken ze, onder bizarre omstandigheden. Wat daar precies is gebeurd is nog steeds in nevelen gehuld.

Frans van der Beek spreekt vrijdag René den Ouden, auteur van “Moederbanden” .

Een Brabants gezin van fabrieksarbeiders en klompenmakers richt een uniek vocaal kwartet op. Zo creëren zij een mogelijkheid om te ontsnappen aan de verstikkende omstandigheden waaronder zij leven. Dan sterft plotseling Anne, de alt-mezzo, na een mysterieus auto ongeluk waarover daarna alleen nog maar gefluisterd wordt. Dit ongeluk ontwricht de prille loopbanen van de anderen.

Op vrijdag om 15.00 spreekt Frans met Marja Vuijsje. Haar boek “Oude Dozen” is een tocht door de feministische (lees) geschiedenis: veel boeken die we kennen uit de Tweede Feministische Golf van de jaren ’70, van bijvoorbeeld Simone de Beauvoir, Anja Meulenbelt en Doris Lessing, worden nu vaak aan de weg gezet. Vaak wordt die periode geassocieerd met tuinbroeken en mannenhaat, maar is dat wel terecht?

U kunt deze uitzendingen bijwonen op de vierde etage van boekhandel Scheltema, op donderdag tussen 14.00 en 15.00 uur en op vrijdag zijn er twee uitzendingen, van 14.00 tot 16.00.

 

 


More Berichten for Show: Paperback Radio

Comments are closed.