Deze week in Paperback Radio!

Op woensdag 17 april ontvangt Peter de Rijk Margreet den Buurman, schrijfster van een reeks boeken over de familie Mann Aanleiding is het bezoek van het Klaus Mann Initiative Berlin aan o.a het Goethe instituut. Haar kennis en die van het Klaus Mann Initiative beloven een sprankelend gesprek over deze zo beroemde Duitse familie.

Donderdag 18 april is het weer de beurt aan Bert van Galen. Hij spreekt met Annerieke de Vries over haar boek “Een voltooid leven”. Doortje van 78 hoort dat zij ongeneeslijk ziek is. Maar omdat er nogal wat zaken zijn waar zij mee in het reine wil komen, besluit zij haar tijd zo lang mogelijk te rekken. Want wanneer is een leven echt ‘voltooid’?

Vrijdag 19 april sluit Frans van der Beek de week af met Martijn van der Molen. Zij woonde van 1978 tot 1995 in een kraakpand in de Nieuwmarktbuurt en maakte dus alles mee rond de aanleg van de metro. Bezettingen, ontruimingen, krakersrellen… Nu eens geen verslag van buitenaf, maar rake observaties vanuit het unieke perspectief van een bewoonster.

De uitzendingen van Peter de Rijk en Bert van Galen kunt u live bijwonen op de vierde etage van boekhandel Scheltema, van 14.00 tot 15.00.

De aflevering van Frans van der Beek is al eerder opgenomen.


More Berichten for Show: Paperback Radio

Comments are closed.