Deze week in Paperback Radio: E. de Haan, Maarten Reijnders, Annemarie de Gee en Eva Kelder

De interviewer geïnterviewd! Woensdag 27 maart interviewt Margreet den Buurman de schrijver E. de Haan (niet te verwarren met presentator Peter de Rijk) over zijn net verschenen literaire reisverhalenbundel “De Zwijguren”. In 15 verhalen volgt de auteur de voetsporen van (ooit) wereldberoemde schrijvers en dichters. Aan de hand van briefwisselingen, dagboeken en notities traceert hij woon- en sterfhuizen, bezoekt hij graven of sanatoria waar zijn helden even bereikbaar lijken te worden. Dat kan Samuel Beckett in Hamburg zijn, John Keats in Winchester, of Byron in Genua, Venetië en Navarino, maar ook Trakl in Salzburg en meer vergeten goden als Choukri, Waggerl, Blecher of Mohr krijgen de aandacht die zij en hun werk verdienen.

Donderdag 28 maart kunt u luisteren naar het gesprek dat Frans van der Beek had met Maarten Reijnders over zijn boek  “Dat was niet de bedoeling” over bizarre en onbedoelde neveneffecten zoals: waarom we minder kauwgom eten sinds de komst van de smartphone. En waarom is de Brexit misschien wel het gevolg van een vechtpartij? Deze uitzending is eerder opgenomen en dus niet meer live bij te wonen.

Vrijdag 29 maart spreekt Frans van der Beek met Annemarie de Gee en Eva Kelder. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, kwam hun boek uit: ‘Ik, Moeder’, met korte verhalen van (min of meer bekende) schrijvende moeders, zoals Yasmine Allas, Nilgün Yerli, Marjolein van Heemstra en Anna Enquist. Kortom: een literaire ode aan het moederschap en een thema dat naadloos aansluit op het thema van de boekenweek! Welke rollen vervullen we als moeder en als vrouw, en hoe verenigen we die met elkaar?

Op woensdag en vrijdag kunt u de uitzendingen live bijwonen op de vierde verdieping van boekhandel Scheltema, van 14.00 tot 15.00.


More Berichten for Show: Paperback Radio

Comments are closed.