Dienstregeling metro Oostlijn aangepast

Vanaf vandaag rijden de metro’s op de Oostlijn, de lijn tussen Amsterdam Centraal en Amstel, volgens een aangepaste dienstregeling.

De gemeente start met een grootschalige renovatie van de Oostlijn. Dit betekent dat de tunnel tussen 24 mei en 7 juli vanaf zondagavond tot en met donderdagavond dicht is vanaf ongeveer 20:30 uur tot het einde van de dienstregeling. Van maandag 8 juli tot en met zondag 25 augustus is de metrotunnel alle dagen van de week gesloten en is helemaal geen metroverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en het Amstelstation. Tijdens de sluiting van de tunnel rijdt er een pendelbus zo dicht mogelijk langs alle metrohaltes.

Metro 54 rijdt als enige metrolijn z’n normale route van Amsterdam Centraal naar Gein en metro 53 rijdt in de gehele periode niet. Metro 50 neemt een deel van die route over en rijdt vanaf de Isolatorweg via de Van der Madeweg naar Gaasperplas. Naast vaker rijden zorgt GVB dat reizigers een directe overstap hebben op de Van der Madeweg tussen metro 50 en 54 en is er een directe overstap op Spaklerweg tussen metro 51 en 54.

Leave a Reply