Dierenvriend mishandeld om beschermen vogels

Een 49-jarige bewoner is mishandeld omdat hij een vogelnest wilde beschermen. Het incident gebeurde ter hoogte van het Pulitzer Hotel aan de Prinsengracht. Op de vlonder ligt al 15 jaar een meerkoetnest, die samen door het slachtoffer en zijn vrouw worden onderhouden. Op 18 augustus meert er een boot aan. Hoewel er nog genoeg ruimte is, gaat de boot precies bij het nest liggen.
De bewoner, de schipper en twee opvarenden krijgen hier ruzie over. Wanneer de bewoner de touwen los wil maken van de boot, wordt hij door de schipper in het water gegooid. De schipper klimt weer in zijn boot en dan loopt het uit tot een vechtpartij waarbij de dierenvriend ernstig wordt mishandeld. Hij raakt gewond aan zijn knie, rug en rechteronderarm/elleboog.

De boot droeg de naam Orpheus Alkmaar. Aan boord zaten drie Nederlandse mannen en zeven voornamelijk Engelssprekende meisjes. De drie mannen worden verantwoordelijk gehouden voor de mishandeling. De politie is op zoek naar buurtbewoners die iets hebben gezien of beeldmateriaal hebben van het incident. Meer informatie en een signalement van de daders vindt u op de website van de politie.

 

Leave a Reply