Festival FM

Dit was Festival FM op ADE

Het Amsterdam Dance Event is sinds woensdag in volle hevigheid aan de gang. In vijf dagen tijd worden meer dan duizend feesten georganiseerd, met wereldberoemde dj’s en aanstormend lokaal talent. Oscar van Oorschot doet namens AmsterdamFM verslag van het grootste culturele evenement van Nederland en interviewde drie internationale dj’s. Ook vanavond en morgen zijn de belevenissen van Oscar nog te volgen via onze Instagrampagina.

Juliet Fox

Juliet Fox is een Australische techno-dj. Ze draaide deze week op Awakenings, Verknipt en boven in een hijskraan op de NDSM-werf. Oscar sprak met haar onder andere over haar emotionele band met Awakenings en de commercialisering van techno.

Achilles

Achilles is een aanstormend dj-talent, eveneens uit Australië. Hij is getekend op Armada, het platenlabel van Armin van Buuren. Deze week werd bekend dat hij op nummer 43 staat in de Top 101 Producers van muzieksite 1001Tracklists. Ook is Oscar benieuwd wat de zwakke plek van Achilles is.

Fortella

Fortella is een Noors-Britse dj, die vorig jaar doorbrak met het nummer Get Up Off the Floor, dat inmiddels al meer dan 20 miljoen streams op Spotify.Als succesvolle vrouwelijke dj zet Fortella zich in voor female empowerment en gelijkheid binnen de dj-scene, die voornamelijk wordt gedomineerd door mannen. Fortella zet zich in voor meer gelijkheid tussen mannelijke en vrouwelijke dj’s, bijvoorbeeld op de line-up van festivals.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?