Festival FM

Dit was Festival FM op de Parade

AmsterdamFM streek vandaag met het evenementenprogramma Festival FM neer op de Parade in het Martin Luther Kingpark in Zuid. Het rondreizende theaterfestival is gisteren begonnen en is nog tot volgende week te bezoeken.

Oscar van Oorschot sprak in de horecakerk Katrina met Marleen Hendrickx. Zij speelt de theatervoorstelling X Y I, over haar jeugd als intersekse persoon, en hoe het er niet over mogen praten haar heeft gevormd als mens.

Ook schoven Joost Oomen & De Poezieboys aan in de studio. Zij spelen de voorstelling Lorca, over de overleden Spaanse dichter Federico Garcia Lorca. Ze wisten zelfs Oscar te enthousiasmeren voor poëzie. Volgens Oomen was Oscar nog niet eerder geënthousiasmeerd omdat zijn docent Nederlands een zak hooi was.

Ook Margôt Ros, Randy Fokke en Levi Manner kwamen langs bij de Festival FM-studio. Zij spelen dit jaar voor de tweede keer De Grote Actualiteiten Tombola, waarin de voorstelling wordt bepaald aan de hand van één van de 35 balletjes die uit de tombolamolen rollen. Ook speelde Levi Manner de introsong van de voorstelling.

Foto: AmsterdamFM

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?