Dit weekend in Amsterdam…

Beards

Vanavond in het Rozentheater, Boom Chigaco met een hilarische blik op de trends en kwesties van onze tijd. What’s Up with Those Beards? neemt een kijkje onder de donzige gezichtsbedekking van ons leven anno 2014 om te achterhalen wat we verbergen. Het begint om 8 uur.

 

Stef Bos

In het Concertgebouw een ander geluid: Stef Bos toert met en titelloos programma door de Lage Landen. Het vertrekpunt van de voorstelling was een werk van de jonge Zuid-Afrikaanse schilder Christiaan Conradie. Het vervolg is een verzameling van veel nieuwe woorden en muziek die samen met oudere nummers ruim baan geven aan verbeelding en verwondering.

 

Havana Lounge

The Havana Lounge – Live from Buena Vista vanavond in de Meervaart om kwart over acht. Al sinds de jaren '30 van de vorige eeuw staat de wijk Buena Vista in de Cubaanse hoofdstad Havana bekend als centrum van Cubaanse muziektraditie. Tijdens het concert van The Havana Lounge krijgt u een impressie van de veelzijdigheid van de muziekstijlen zoals die in en rond Buena Vista in een smeltkroes samenkomen. The Havana Lounge is een combinatie van bekende, oudere sterren en een nieuwe generatie Cubaanse muzikanten.

 

Nachtgasten

Dit weekend kun je naar theater Bellevue voor het '500 Nachtgasten Festival (en de verboden afleveringen)' Niels Croiset, Koen Wouterse en Yorick Zwart bedachten dit concept vijf jaar geleden: acteurs krijgen een tekst en moeten improviseren. 

 

Night of Terror

Zaterdag in Pathé Tuschinski kun je lekker griezelen met vier bloedstollende films tijdens 'The night of terror', hét hoogtepunt van het Imagine Filmfestival (nog t/m 19 april in Eye)

 

Maria Juncal danst Anne Frank

Een bijzondere dansvoorstelling morgenavond in de Meervaart: Flamencodanseres Maria  Juncal brengt met een zevenkoppig ensemble een gedanste versie van het dagboek van Anne Frank.

 

Roman Vishniac

Vorige week werd in het Joods Historisch Museum de tentoonstelling met werken van de fotograaf  Roman Vishniac geopend. Deze zondag kun je met fotograaf/schrijver Leo Divendal in gesprek over de foto's. Hij wijst je op verschillende lagen en zo zie en leer je meer. Zondag om 13:00 in het Joods Historisch Museum. 

 

Titanic Memorial Weekend

Exact 102 jaar geleden vond de Titanic-ramp plaats. Ter gelegenheid daarvan is dit weekend gevuld met diverse activiteiten, voor jong en oud. Met een speciaal Titanic college, VIP ontvangst voor de Grootste Kleine Titanic fan, film, expositie, High Tea en verkleed op de foto gaan.  Kijk op de website van AmsterdamExpo voor het hele programma. 

 

Café de Nieuwe Liefde

Op 11 april in Café De Nieuwe Liefde, het gratis toegankelijk interviewprogramma zónder haast. Over actualiteit, opinie, kunst, cultuur, met een borrel en livemuziek van Janne Schra. In de intieme setting zit het publiek als het ware aan tafel en voelen gasten zich vrij om hun verhaal te vertellen. Vanavond spreken daar Mirjam van Hengel, Femke Halsema, Menno van der Veen en Maartje Wortel.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?