Diva’s van Droste: Marlene Dietrich

Op 6 mei is de 30e sterfdag van Marlene Dietrich: tijd dus voor een eerbetoon.

Luuck Droste komt zondag 1 mei om 9.00-11.00 & 17.00-19.00 op Radio SALTO met een aflevering van De Diva’s van Droste waarin deze Duits-Amerikaanse legende wordt geëerd. Luuck vertelt haar levensverhaal: van de ontdekking met Der blaue Engel tot haar eenzame einde in Parijs en al wat daar tussen ligt: Marlene die naar het front gaat in WO II, haar Hollywoodfilms en haar tijd in Las Vegas. Uiteraard wordt het levensverhaal muzikaal aangekleed met een ruime selectie uit Marlenes meertalige repertoire.

Verder spreekt Luuck met oud-AmsterdamFM-presentatrice Frédérique Sluyterman van Loo, die als actrice al jarenlang in de huid van Marlene kruipt. Zij spreekt over het ontstaan van de voorstelling In bed met Dietrich en Piaf en vertelt over haar fascinatie voor Dietrich, het perfectionisme van de diva en de manier waarop zij met #metoo-kwesties omging.

Het programma sluit af met de nieuwe rubriek Diva’s zingen diva’s, waarin we andere zangeressen horen die grote hits van Dietrich ten gehore brengen. En zo komen Dalida, Milva en Conny Vandenbos ook nog weer even voorbij.

De tiende aflevering van De Diva’s van Droste was zondag 1 mei op Radio SALTO te beluisteren om 9.00-11.00 uur en werd om 17.00-19.00 uur nog eens herhaald. De aflevering is hieronder terug te luisteren.

Comments are closed.