DM#29 Hoe fotograaf Roeltje van de Sande Bakhuyzen van haar gevoeligheid haar werk maakte

Fotograaf Roeltje van de Sande Bakhuyzen is bezig met ODE: een bijzonder fotografie project in de vorm van een boek. ODE is een ode aan de borst, de vrouw, de mens. Een poging om meer zelfliefde te genereren.

In ons gesprek vertelt ze openhartig over de momenten dat zij weinig zelfliefde voelde voor haar lichaam en hoe ze daar vanuit dit boek heeft kunnen maken waarvoor ze maar liefst 147 paar borsten fotografeerde. Ze vertelt hoe ze met haar hooggevoeligheid heeft leren omgaan en waarom haar dat juist een hele goede fotograaf maakt. Ook hebben we het over hoe zij een connectie met zichzelf en anderen legt bij het maken van een foto en over het uitbrengen van een fotoboek.

In Ode wordt de Borst geëerd door middel van fotos, verhalen en gedichten. Je kunt haar nog tot 23 september via https://www.voordekunst.nl/projecten/9351-ode steunen of pre-order het boek via www.odeboek.nl. 5 euro van de opbrengsten van elk boek gaan naar Pink Ribbon. De lancering van het boek is op 3 november in Amsterdam Noord. Volg @roeltjevdsb op instagram om op de hoogte te blijven!

Presentatie: Dide Vonk

@demakerspocast

www.didevonk.nl


More Berichten for Show: Scheltema Live

Comments are closed.