DM#99 Wanneer laat je een droom los? Over Stichting Nanoek, Machtsmisbruik & meer met Anouk Beugels & Elisabeth van Nimwegen

Anouk Beugels en Elisabeth van Nimwegen vertellen over Stichting Nanoek en de voorstelling Lokroep die ze maken over machtsmisbruik en #Metoo. 
Anouk en Elisabeth studeerden beiden af als actrice van Toneelacademie Maastricht maar daarna hebben ze een andere pad gekozen. 
Anouk werd regisseur, docent en artistiek leider bij Codarts Muziektheater. Elisabeth is gaan presenteren en schrijven, heeft al 2 succesvolle romans uitgebracht en is interviewer bij Kunststof.
Ze vertellen openhartig over hoe hun tijd op de Toneelacademie en daarna. Hoe weet je wat je het allerliefste wilt doen en wanneer laat je een droom los? 

In 2020 richt Anouk Stichting Nanoek op. Deze stichting richt zich op het ontwikkelen van nieuwe eigentijdse en relevante musicals, waarin muziek en theater gelijkwaardige elementen zijn. 
Doel: Meer ruimte creëren voor experiment en hierbij jonge componisten en schrijvers te betrekken en ondersteunen. 
Elisabeth schrijft en speelt mee in de voorstelling in Lokroep en van Anouk komt concept en de regie. 
Waarom dit onderwerp Anouk persoonlijk na aan het hart gaat en het belangrijkste en eerste onderwerp was waar ze een voorstelling over wilde maken hoor je in dit gesprek.

Lokroep is op 20 juni 20.00 als livestream via De Balie te zien maar ook eind augustus op O Festival, waar meerdere voorstellingen van Stichting Nanoek te zien zijn. Meer info: https://anoukbeugels.nl/stichting-nanoek


Aflevering 99
Datum van uitkomen: 10 juni 2021
Presentatie en creatie: Dide Vonk
Mixage: Sonya Vos
Muziek: David Schwarz

Check @demakerspodcast op instagram voor meer leuke tips en info!
Bekijk alle afleveringen ook op Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCyojjOFGuKxHTx1R__G1Kcg
Meer weten of samenwerken?: www.demakerspodcast.com


More Berichten for Show: De Makers

Comments are closed.