DOC 25 documentairetalent Anne-Marieke Graafmans over Alles is Gezegd


DOC25: vijf korte documentaires van 25 minuten, gemaakt door veelbelovende jonge documentairemakers. De onderwerpen van de films zijn divers, maar ze hebben gemeen dat de makers op hun eigen manier iets over onze huidige tijd vertellen: soms persoonlijk en onderzoekend, dan weer esthetisch en beschouwend.

 

Deze tweede lichting DOC25-films ging op 27 september in première op het Nederlands Film Festival en worden op 21 en 22 oktober 2014 op NPO 2 uitgezonden. Vijf weken achter elkaar spreekt presentatrice Amber Roner in Kunst & Cultuur één voor één met deze docimentairetalenten. De tweede in deze serie is Alles is Gezegd  van regisseur Anne-Marieke Graafmans. 

 

Synopsis
Achttien jaar geleden kreeg Wim een herseninfarct. Sindsdien lijdt hij aan het locked-in-syndroom waardoor hij niet meer kan praten en amper bewegen. Inmiddels woont hij al jaren weer thuis en wordt hij fulltime verzorgd door zijn vrouw. Om hun moeder wat vrije tijd te gunnen, nemen de drie zoons Will, Edwin en Bram de verzorging van hun vader gedurende een weekend op zich. Voor het eerst sinds lange tijd zijn de vier mannen op elkaar aangewezen. De afhankelijkheid die daarmee gepaard gaat lijkt de mannen –na de eerste onwennigheden – nader tot elkaar te brengen. De documentaire is geselecteerd voor Gouden Kalf Competitie en Debuutcompetitie NFF. 

 

Alles is Gezegd wordt op 21 oktober om 23.00uur uitgezonden op NPO 2.

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?