DOC 25 documentairetalent Lotte van Gaalen over Moederskind

DOC25: vijf korte documentaires van 25 minuten, gemaakt door veelbelovende jonge documentairemakers. De onderwerpen van de films zijn divers, maar ze hebben gemeen dat de makers op hun eigen manier iets over onze huidige tijd vertellen: soms persoonlijk en onderzoekend, dan weer esthetisch en beschouwend.

 

Deze tweede lichting DOC25-films ging op 27 september in première op het Nederlands Film Festival en worden op 21 en 22 oktober 2014 op NPO 2 uitgezonden. Vijf weken achter elkaar spreekt presentatrice Amber Roner in Kunst & Cultuur één voor één met deze docimentairetalenten. De derde in deze serie is Moederskind van regisseur Lotte van Gaalen.

 

Synopsis

Het Haagse homomannenkoor Vox Rosa werkt aan een voorstelling over de gecompliceerde band tussen moeder en zoon. De leden behoren tot een generatie homoseksuele mannen die opgroeiden in een tijd waarin moeders goedkeuring niet altijd vanzelfsprekend was. Dit heeft de band tussen moeder en zoon vaak op scherp gezet. Een ervaring die – naast het samen zingen – de mannen van het koor verbindt. MOEDERSKIND is een documentaire over moederliefde, loslaten en acceptatie.

 

Moederskind wordt op 22 oktober om 23.00uur uitgezonden op NPO 2.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?