Docent gaf kinderen op school massages in darkroom

Een van seksueel misbruik verdachte docent van scholengemeenschap Cheider in Buitenveldert had op school een donkere kamer waarin hij meerdere jonge kinderen masseerde. Dat schrijft De Telegraaf, die vertrouwelijke documenten in handen zegt te hebben. De Telegraaf stelt onder andere rapporten te hebben van artsen die bij het onderzoek betrokken zijn.

De man wordt verdacht van seksueel contact met een 16-jarige leerling. Ook verklaren kinderen onder de 10 jaar oud dat de 25-jarige leraar Nederlands hen meenam naar een ruimte die ze zelf aanduidden als ‘de donkere kamer’. Daar werden ze door hem gemasseerd. Een kind zou daar bijvoorbeeld heen moeten om tot rust te komen als het druk was geweest in de klas. ‘Mijn kind heeft het alsmaar over een donkere kamer waar hij met hem heen ging. Hij moest daar tot rust komen wanneer hij druk was geweest in de klas. Hij wil er niets over kwijt, hij is bang om over de kamer te spreken’, zegt een van de ouders tegen De Telegraaf.

De orthodox-joodse school schorste de docent vanwege ‘ongepast grensoverschrijdend gedrag’, nadat een lerares de schoolleiding al maanden eerder zou hebben gewaarschuwd. De man vertrok na zijn schorsing naar Israël, waar hij nu Nederlandse bijles aan kinderen geeft.

Het OM bevestigt tegenover het dagblad dat er een onderzoek loopt. Er zou nog niet met de verdachte zijn gesproken.

Leave a Reply