Donderdag 12 april – Symposium B-Challenged

Donderdag 12 april organiseert B-Challenged het symposium “Talent & Zorg, uitgedaagd!”. Een initiatief om te verbinden, te inspireren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Waar liggen de kansen en waar de uitdagingen, waar de grenzen en waar de aansluitingen? In het uiteenlopende programma van 13:15u – 19:00u doen wij dit onder andere met; Nederlands Jeugd Instituut, Spirit!, Gemeente Amsterdam, Earport en andere partners.
Vandaag was Wim Haveman, initiatiefnemer en directeur van B-Challenged, te gast in het 7delige programma Amsterdamse Wereldverbeteraars waarin presentatrice Gian van Grunsven op zoek gaat naar inspirerende idealistische initiatieven in Amsterdam. Initiatiefnemers vertellen over hun drijfveren, ideeën, zorgen en dromen.

Jongeren zijn de stem en de actie van de toekomst. Toch zijn er velen van hen die het vertrouwen hierin missen of niet krijgen. Ze worden gezien als ongemotiveerd, er wordt weinig naar ze geluisterd en weinig voor hen ondernomen. Lekker laten doorsudderen of op tijd inspringen en de generatie van de toekomst handvatten rijken?!  In de uitzending vertellen Wim Haveman (directeur van B-Challenged) en Maaike Blokker (cultuurmakelaar Jeugdhulpverlening Spirit) over hoe ze (risico)jongeren proberen te inspireren en uitdagen om zichzelf volwaardig te ontwikkelen. Ook aan tafel zit Youri van der Ploeg, hij is zeventien en is deelnemer aan het project EventHands van B-Challenged. Hij deelt zijn ervaringen. Wat is er nodig om deze nieuwe generatie te motiveren?!

De interviews worden afgewisseld door unieke en ongehoorde geïmproviseerde sketches, toepasselijke muziek en reacties van luisteraars.

Het programma is opgenomen in OBA Live tussen 14.00 en 15.00uur; te luisteren via de website vanavond tussen 19.00-20.00uur; of via deze directe link.

Via de website van B-challenged kan men zich nog inschrijven voor het symposium: www.b-challenged.nl.

Gasten:     Wim Haveman (directeur van B-Challenged), Maaike Blokker (cultuurmakelaar bij Jeugdzorg Spirit) en Youri van der Ploeg

Muziek:  1. Prodigy: Firestarter; 2. Ben Harper: Fight for your mind; 3. Eels: Beautiful Freak; 4. Micah (Barend): Children of the Night (cover)
Improvisaties: Jochem Meijer, Michiel Rampaart en Sacha Hoedemaker

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?