DWV onderuit bij Blauw Wit: “Mijn spelers willen niet tot het gaatje”

DWV leek in de derby bij Blauw Wit op een eenvoudige zege af te stevenen. Op Sportpark Sloten had het de betere kansen en stond het vlak na rust zelfs met 0-1 voor door een doelpunt van invaller Kobina Plange. Aan het eind van de rit stond er echter een 2-1 eindstand op het bord door twee doelpunten van Adil Jamal. Nergens voor nodig, dit uiterst kostbare verlies van DWV. Trainer Peter de Graaf kon zijn woede nauwelijks verhullen:

Voor doelman Gregory Martin was het, net als voor vele andere ex-Blauw Witters bij DWV, een pijnlijke middag. We vroegen hem of hij kwaad was:

Zoveel boosheid bij DWV, zoveel blijdschap bij thuisclub Blauw Wit Amsterdam. Trainer Jack de Gier kon in zijn derde wedstrijd eindelijk de eerste punten bijschrijven. Was er sprake van opluchting bij de oud-prof van onder andere NEC en Willem II?

Justin Sporkslede, broer van Ajacied Fabian Sporkslede, sprak van een lastige partij en vertelde over de uitwerking van deze winst en het verschil tussen de huidige trainer jack de Gier en de onlangs vertrokken trainer Ulrich Landvreugd:

DWV neemt door de nederlaag de plek in die Blauw Wit voor de wedstrijd bezette: de een na laatste (13). Blauw Wit stijgt daarentegen naar plek 11 in de rangschikking. De ploeg uit Sloten reist volgende week af naar De Dijk voor weer een derby. DWV moet dan punten gaan pakken bij Stormvogels in IJmuiden.

 

Leave a Reply