Ed Engelkes wint met zijn Ajax Vrouwen van Telstar; “Meer opluchting dan tevredenheid”

“Slordig, weinig geinspireerd en onrustig” zo oordeelde trainer Ed Engelkes over zijn ploeg, naar aanleiding van de zwakke 1-0 overwinning op buurtgenoot Telstar.

Als er op sportpark de Toekomst één ploeg recht had op de zege, dan waren het wel de witte leeuwinnen uit Velsen-Zuid. Met name in de eerste helft deelden de Velsenaren de lakens uit. Forse kansen waren er onder meer voor Suzanne Admiraal en Kirsten Koopmans.

Toch was het Ajax dat met de voorsprong de rust in ging. Telstar verwerkte in de 43e minuut een voorzet van Marloes Pieete niet afdoende, waarna Eshly Bakker – tot dan toe nagenoeg onzichtbaar – de bal onder keepster Barbara Lorsheijd door kon schuiven.

In de tweede helft kregen de Amsterdammers welliswaar wat meer veldoverwicht, pas tegen het einde van de wedstrijd leverde het een handje vol kansen op. Tekenend was misschien wel dat de grootste kans op naam kwam van verdedigster van der Most. Zij wist zich echter op de rand van de zestien geen raad met de bal, waardoor de verder fraai opgezette aanval als een nachtkaars uitging.

“We zijn er zeker nog niet”, stelde Engelkes na afloop dan ook terecht vast. “De tweede helft was ietsje beter, maar nog steeds niet van het niveau wat we verder in de eerste seizoenshelft hebben laten zien.”

Ajax kan als de nummer een de winterstop in gaan, mits Standaard Luik volgende week in Eindhoven punten laat liggen tegen PSV. In het nieuwe jaar zal het team alle zeilen bij moeten zetten om de gewenste landstitel daadwerkelijk te kunnen pakken.