Een eetstoornis verhelpen, begint met bewustzijn

De hype van gezond eten vliegt ons om de oren. Het is bijna moeten in plaats van willen. En op Instagram word je geconfronteerd met een overload aan foto’s van anderen met het perfecte lichaam. ‘Dit heeft zeker invloed op het zelfbeeld van heel veel meisjes’, vertelt therapeute Helena Zorge van Human Concern. Helena is ervaringsdeskundige, net als alle therapeuten die betrokken zijn bij de Eetstoornis Bewust Zijn Dag, die zaterdag 28 november voor het eerst plaatsvindt. Op deze dag bieden zij zowel jongeren met een eetstoornis als hun naasten inzicht en handvatten om hier mee om te gaan. Op vrijdag 27 november is er een dag speciaal voor professionals.

Op basis van onderzoek stelt Human Concern een stijging vast van het aantal meisjes dat zich zorgen maakt als ze aan het einde van de dag niet voldoende of gevarieerde waardevolle voedingsstoffen hebben binnengekregen. Dat betreft nu meer dan een derde (38%) en dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen was nog maar 21,5 procent hier bang voor.

Sander vraagt in AmsterdamLight een tip aan Helena voor de naasten hoe om te gaan met een eetstoornis. Maar het gaat er in eerste instantie om dat je begrijpt waar het vandaan komt, vertelt Helena:


More Berichten for Show:

Comments are closed.