Eerste inhuldigingsdagmedailles uitgereikt in De Nieuwe Kerk

Een "bewogen" beeld - foto menne vellinga © 2013 amsterdamfm

Donderdag in de vooravond was het weer feest in De Nieuwe Kerk. Koning Willem Alexander had zijn eerste oorkondes getekend en een inhuldigingsdagmedaille bijgesloten voor 8 voorgedragen personen.
In deze eerste ronde waren opvallend veel in Amsterdam werkzame personen uitgenodigd. Maar uit de toespraken van zowel burgemeester Van der Laan als premier Mark Rutte werd duidelijk dat deze traditionele waarderingspenning ook aan mensen van buiten de hoofdstad zal worden overhandigd op een nog nader te bepalen moment.

AmsterdamFM was op de feestelijke bijeenkomst aanwezig en sprak met 2 “geridderden”
Luitenant-kolonel Peter de Boer die op de Dam heeft mogen staan met zijn manschappen.

Peter de Boer

PeterdeBoer mp3

Percy Morisson lid van het “fietsknip-team”. Hij is vandaag even het gezicht van alle mensen van de directie Schoon & Heel van het Amsterdamse Stadsdeel Centrum

Percy Morisson

PercyMorisson mp3

Met burgemeester Eberhart van der Laan werd even teruggeblikt op zijn toespraak welke hij voor de genodigden vanavond heeft uitgesproken.
Prijzend is te noemen zijn opkomen voor de agenten die in het nieuws zijn gekomen na aanhouding van enkele republikeinen op de Dam (30 april) enerzijds en het recht van demonstratie anderzijds.
Verder komt het uitstapje van de koning en zijn gezin op het Java-eiland nog even langs.

Van der Laan

Van der Laan mp3

Premier Mark Rutte is vol lof over de mensen die vrijwillig of met extra inzet op hun werk een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes van de kroningsdag.

Mark Rutte

Mark Rutte mp3

Leave a Reply