Eerste kantoor van stro in Amsterdam

Mediametic Fabriek bouwt het eerste kantoor in Amsterdam van strobalen en maakt er meteen een feestje van. In de winter is het onmogelijk om de enorme hallen van de Mediamatic Fabriek aan de VOC-Kade te verwarmen. Tot en met 28 september organiseren ze daarom een Strobouw-workshop en een StrohuttenFest met lezingen en bands.

Strobouw is een duurzame constructiewijze waarbij strobalen op elkaar worden gestapeld en afgewerkt met leem. Het materiaal is 100% biologisch afbreekbaar en komt van lokale akkers. Bouwen met stro is betaalbaar, energiezuinig en eenvoudig te bouwen. En daarom een goede oplossing voor een tijdelijke werkplek. Het kantoor krijgt een grondoppervlakte van 220m², een omtrek van 50m en een hoogte van 5m. Er worden 450 strobalen in verwerkt en geïntegreerd met een aquaponics-installatie. In het kantoor is ruimte voor 25 werkplekken en een vergaderruimte.

Onder de bezielende begeleiding van strobouwexpert René Dalmeijer is het Mediamatic-team vandaag begonnen. In een vierdaagse professionele stroconstructie- en leemstucworkshop worden deelnemers opgeleid tot gecertificeerde strobouwers.

De bouwdagen worden afgesloten met een StrohuttenFest: architecten, bewoners en liefhebbers vertellen over de kunst van het strobouwen. Met onder anderen Barbara Jones (UK) en Sjap Holst (NL). Zaterdagavond worden de vier bouwdagen afgesloten met optredens van grassroots en Hill Billy-bands. Het StrohuttenFest is open voor iedereen.

Leave a Reply