Eerste hoogbegaafden basisschool in Amsterdam

Hoogbegaafde kinderen in Amsterdam kunnen vanaf vandaag voor het eerst voltijds onderwijs volgen op een normale basisschool. Een gat in de markt omdat deze vorm van onderwijs niet eerder in Amsterdam bestond. Initiatiefnemer onderwijsgroep Amos biedt het hoogbegaafdenonderwijs aan op twee Amsterdamse basisscholen: basisschool de Vlinderboom in Amsterdam West en basisschool de Poseidon op IJburg.

Vanaf september 2012 werden de eerste kinderen toegelaten. De teller staat inmiddels op 37. Er kunnen in totaal ongeveer 80 kinderen terecht. De klassen bestaan uit maximaal 20 kinderen en maken gewoon deel uit van de school. Hoogbegaafde kinderen kunnen op die manier spelen en samenwerken met andere kinderen van de school. In de klas krijgen zij aangepast onderwijs op hun eigen niveau. Volgens bestuurder Robert Smid voorziet Amos in een dringende behoefte. Hij krijgt wekelijks veel positieve reacties van ouders via mail, sms en twitter.

De school wordt op toepasselijke wijze geopend door een uil die vliegend de sleutel van de school komt brengen. De uil is het symbool van de wijsheid. Niet te verwarren met een uilskuiken dat symbool staat voor domheid. Na het officiële gedeelte is er voor de kinderen een roofvogelshow.

De opening vindt plaats op 24 april a.s. om 16:00 uur op basisschool de Poseidon op IJburg.

Leave a Reply