Eerste studentenunit D-buurt ‘ingehesen’

De bouw van 700 studentenwoningen op de Amsterdamse Spinozacampus in de D-buurt begint niet met de traditionele eerste paal. Emile Jaensch, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling, zal op woensdag 25 april de eerste studentenwoning aan het Dennenrodepad op zijn plek hijsen.

Voor de bouw van deze 700 studentenwoningen zijn vastgoedbeleggingsgroep Axcellent, bouwbedrijf Plegt-Vos, de DUWO Rochdale Combinatie en Stadsdeel Zuidoost een samenwerkingsverband aangegaan. Door de gezamenlijke investering en een effectieve bouwformule kan snel en kwalitatief goed ingespeeld worden op de grote vraag naar studentenhuisvesting in de hoofdstad.

De nieuwe studentenwoningen worden in recordtijd gebouwd doordat bouwer Plegt-Vos gebruik maakt van een uniek gemoduleerd bouwsysteem. Nog voor de zomervakantie kunnen studenten hun intrek nemen in de eerste 213 woningen (verdeeld over drie gebouwen). De overige woningen worden gefaseerd opgeleverd.

De totale nieuwbouw bestaat uit elf gesloten bouwblokken met studentenstudio’s en bijbehorende voorzieningen. De ingangen zijn aan de binnenzijde van de blokken waardoor een intieme sfeer ontstaat en sociale veiligheid wordt geborgd. Met de nieuwbouw ontstaat in een echte campus met ruim 1.150 studentenwoningen. Vorig jaar werden 230 studentenwoningen gerealiseerd in de flat Daalwijk en ruim daarvoor eenzelfde aantal in het complex Echtenstein. De woningen maken deel uit van de 9.000 studentenwoningen die de gemeente Amsterdam de komende jaren in de stad wil toevoegen.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?