Einde winstreeks JOS: “Vanaf minuut één werden we geschopt”

Aan alles komt een eind, dus ook aan de fraaie reeks van overwinningen die JOS Watergraafsmeer sinds oktober had neergezet. In een winderig Alkmaar speelde de formatie van trainer Middelbeek 3-3 gelijk tegen een fel AFC’34. JOS sluit op die manier een reeks af van veertien overwinningen (tien in de competitie en vier in het districtsbekertoernooi).
Toch leek er tot één minuut voor rust niets aan de hand voor de Amsterdammers, die op dat moment leidden door een benutte penalty van Maurice Renger. In de blessuretijd van het eerste bedrijf ging het mis. Door twee persoonlijke fouten ging niet JOS maar AFC met een voorsprong de kleedkamer in (2-1).

JOS sloeg terug na de pauze, toen een corner van Maurice Renger fraai het doel in waaide. Het was een inleiding voor een tumultueuze twweede helft. AFC kwam op 3-2 door de tweede treffer van routinier Richard Fortes Rodriguez, maar stond er door een rode kaart direct na dat doelpunt wel met tien man voor. JOS creëerde daarna bitter weinig en liep zelf ook nog tegen een rode kaart (Bas ter Haak) aan. Goaltjesdief Paul Bekker zorgde voor een slotakkoord (3-3) op deze rumoerige voetbalmiddag.

Na de wedstrijd spraken we met een aanvankelijk montere, maar later hoorbaar geïrriteerde Sander Middelbeek:

De volgende wedstrijd van JOS Watergraafsmeer is op Eerste Paasdag. Dan komt Uitgeest naar Sportpark Drieburg.