Eindhovense verdachten waarschijnlijk in A’dam berecht

De 8 van Eindhoven

De 8 van Eindhoven

De vijf Belgische verdachten van de mishandeling van een man in Eindhoven mogen worden uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank van Turnhout beslist. Bronnen hebben laten weten dat de zaak waarschijnlijk gevoerd zal worden in de Amsterdamse rechtbank. 

De verdachte hebben 24 uur de tijd om beroep aan te tekenen.

Een aantal advocaten hebben al laten weten dat dit zal gebeuren. Bij hoger beroep wordt de zaak eventueel verder behandeld bij het hof in Antwerpen.

De rechtbank heeft de uitlevering van de vier meerderharige verdachten toegestaan op voorwaarden dat één van hen zijn eventuele straf in België oplegelgd kan krijgen. De vijfde verdachte (Brent Leisen) mag ook worden uitgeleverd, maar alleen voor poging tot doodslag.

Beelden

De verdachten, in de leeftijd van zeventien tot negentien jaar, meldden zich bij de Belgische politie nadat beelden van de mishandeling door verschillende media waren getoond. Drie verdachten meldden zich bij de Eindhovense politie. Van hen zitten er nog twee vast. Zij worden verdacht van poging tot doodslag in vereniging.

De advocaten van de verdachten verklaarden eerder dat ze in het dossier argumenten hebben gevonden om zich tegen de uitlevering te verzetten.

 

Leave a Reply