Eline Rentier: “Er is weinig ondersteuning vanuit de bond”

AMSTERDAM   Dit weekend werd erop het Science Park het SISTA US toernooi gehouden. SISTA US is de start van het nieuwe jaar als het om schermen gaat. De negentien jarige Amsterdamse Eline Rentier was ook van de partij. Ze werd tweede achter haar grote rivale Milja Mondt. ” Het toernooi was voor mij een keer lekker dichtbij. Ik ga altijd voor goud, maar deze keer was er een senior die beter was”, aldus Rentier.
Schermen is een sport in Nederland wat niet bekend is bij het grote publiek. De Amsterdamse weet misschien wel waarom dit komt. ” Het kan zijn omdat je bij schermen het gezicht niet ziet, waardoor het afstandelijker is.Het is ook een spel wat lastig te begrijpen valt als je het nog nooit gezien hebt.” Ze vindt het zelf wel erg gaaf om te zien en erg leuk om te doen. Behalve haar grote rivale in Nederland is er verder weinig concurrentie voor Rentier, waardoor ze veel naar het buitenland gaat om zich daar te meten met de top.

Vanuit Nederland krijgt ze weinig ondersteuning vanuit de bond. Hierdoor moet zij zelf alles bekostigen. “We zijn een klein landje met weinig schermers, maar die zijn kwalitatief goed.” De komende weken bereidt zij zich voor op het EK later deze maand. Hiervoor gaat zij nog op trainingsstage naar België. Daar gaat zij trainen met het Belgische team.

Luister hieronder naar het gehele interview met Eline Rentier

 

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?