Eshly Bakker: “Mijn intentie is om bij Ajax te blijven”

AMSTERDAM Het doel was duidelijk afgelopen vrijdag voor de Ajax Vrouwen. Er moest zelf thuis gewonnen worden van PSV en dan hopen dat Twente punten zou verspelen tegen PEC Zwolle. Het eerste gebeurde, maar helaas het tweede niet waardoor de Twente Vrouwen kampioen van Nederland werden. Ajax werd tweede met precies hetzelfde aantal punten. “De tweede plaats in topsport is het pijnlijkst wat je kunt meemaken. Het is helemaal zuur omdat we er zo dichtbij waren en dat het dan op doelsaldo beslist wordt , dat doet wel een beetje pijn”, aldus Eshly Bakker.

Bakker werd overigens door de jongens van Wedstrijdritme verkozen tot Ajacied van het jaar. Ze werd ook topscoorder bij Ajax met negen doelpunten. Ondanks dat ze geen kampioen werd, mocht Bakker zelf terugkijken op een goed seizoen. “Ik geef mezelf een 7.8 voor mijn eigen spel voor dit seizoen. Ik ben constanter geworden. Ik heb geen enorme dipjes gehad zoals ik die vorig seizoen wel had.” Bakker gaat binnenkort met Ajax om de tafel zitten voor de jaarlijkse evaluatie. “De contracten zullen er volgende week uit gaan en dan gaan de onderhandelingen beginnen. Tijdens die gesprekken moet je wel een beetje voor jezelf ook opkomen, anders blijf je altijd maar waar je geweest bent.” Waar veel teamgenootjes van haar een zaakwaarnemer hebben heeft Bakker dat niet. Ondanks dat ze een goed seizoen heeft gedraaid weet ze wel waar ze aan moet gaan werken volgend seizoen. “Ik vind negen doelpunten voor een spits eigenlijk te weinig. Het moet minimaal gewoon het dubbele zijn, dus ik wil volgend seizoen meer doelpunten maken.  Ondanks dat ik misschien te weinig scoor ben ik geen luie spits. Ik werk hard en probeer andere teamgenoten in stelling te brengen om te scoren.”

Volgende week is er nog een kans voor haar om wat aan het scorende vermogen te gaan doen, want dan speelt Ajax in de finale van de KNVB beker tegen ADO Den Haag. “ Het is natuurlijk een prachtige prijs die wij zeker gaan pakken, maar hij voelt een beetje als troostprijs voor ons.” Bakker is zelfs zo overtuigd van haar zaak dat ze zich zonder enige twijfel waagt aan een voorspelling. “ Wij gaan winnen met 3-0. De doelpunten zullen worden gemaakt door Chantal de Ridder, Marlous Pieëte en ik prik er zelf ook nog eentje in. Als ik scoor dan ga ik juichen op een manier zoals Zlatan Ibrahimović dat ook wel eens doet.”

Beluister hier het hele gesprek met Eshly Bakker. Die na afloop dus werd uitgeroepen tot Ajacied van het jaar door de mannen van Wedstrijdritme. Ze nam daarom uit ruim de tijd voor ze.


More Berichten for Show:

Comments are closed.