Eshly Bakker: “Je moet mij gewoon lekker mijn ding laten doen”

AMSTERDAM  De Ajax Vrouwen blijven ook na dit weekend ruim aan kop staan in de Eredivisie. Ze wisten namelijk met 3-0 thuis te winnen van PEC Zwolle. De uitslag doet vermoeden dat het een gemakkelijke wedstrijd was voor de vrouwen, maar tot ruim aan de zeventigste minuut hadden zij het heel lastig met Zwolle. “Ik vond ons slordig vooral op het middenveld. We speelden te vaak om vanaf de buitenkant een voorzet te geven, maar die ballen kwamen gewoon vaak niet aan en hun verdedigers konden die dan ook te makkelijk verwerken”, aldus aanvalster Eshly Bakker.

In de 73ste minuut maakte Bakker dan de bevrijdende openingstreffer. “Marlous Pieëte gaf de bal niet scherp voor, hij viel hij er een beetje tussenin. Marjolijn van den Bighelaar liet de bal lopen en hij kwam toen op de rand van het zestienmeter gebied te liggen en toen kon ik inlopen, de bal schoot ik vervolgens rechts van de keepster binnen. Ik was daarna heel blij. Het was echt een pure ontlading.” Na de goal van Bakker kwamen de dames op stoom. Bakker leek zelf ook bevrijd en trakteerde het publiek dan ook weer op de voor haar bekende hoogstandjes. Tessel Middag en Chantal de Ridder wisten daarna het net nog te vinden voor de Ajax Vrouwen. Bakker was vooral opgelucht dat ze een keer ruimer dan 1-0 wisten te winnen van Zwolle. “Het is goed voor het vertrouwen. We winnen vaak dit soort wedstrijden nipt wat natuurlijk ook voldoende dan is, maar we zijn nu ook gewoon weer rustig gebleven en hebben het prima uitgespeeld.”

Aankomende week mag zij zich weer melden bij de Oranje Leeuwinnen. De Leeuwinnen spelen twee oefeninterlands in eigen land. Ze liepen onlangs nog plaatsing voor de Olympische Spelen mis. Hierdoor kunnen zij zich gaan richten op het EK 2017 wat in Nederland gaat plaatsvinden. “Ik heb een naar gevoel overgehouden aan het feit dat we niet naar de Olympische Spelen mogen gaan, maar het is ook weer goed om even bij elkaar te komen. Ik hoop wel dat ik wat meer minuten mag en kan gaan maken dan tijdens het OKT.” De vraag of dat ook gaat gebeuren is natuurlijk aan de bondscoach, maar wel weet ze hoeveel het gaat worden donderdag tegen Nieuw – Zeeland. “ Wij gaan met 1-0 winnen. Het is belangrijk dat we de nul gaan houden en dat we gaan voetballen vanuit een goede georganiseerde organisatie. Ik hoop dat ik weer mag juichen zoals vanavond en dat ik weer een doelpunt kan maken. Ik ga dan proberen iets cooler te juichen.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met de Lady of the Game


More Berichten for Show:

Comments are closed.