Eshly Bakker: “Ik vind het vooral leuk om Daphne een panna te geven”

AMSTERDAM De Ajax Vrouwen zijn klaar voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De Ajax Vrouwen zijn nog steeds koploper in de Eredivisie. De tegenstander Zwolle staat op de laatste plaats, maar wist vorige week te stunten tegen Twente. “Zwolle is een lastige tegenstander, omdat ze zich vaak ingraven. Dat is altijd lastig voetballen, maar daar hebben we goed op getraind deze week en ik hoop dat wij ze morgen kapot kunnen spelen”, aldus aanvalster Eshly Bakker.

Bakker zit de laatste tijd lekker in haar vel. “Ik train goed voor mijn gevoel en ook de wedstrijden gaan lekker. Ik heb vorig seizoen een mindere periode gehad, maar dat is dit seizoen nog niet het geval geweest. Ik voel mij ook zekerder. Ik heb mezelf minder druk opgelegd en beleef gewoon weer heel veel plezier aan het voetballen.” Zij is wel nog kritisch als ze kijkt naar wat eraan haar spel nog verbetert kan worden. Ze wil vooral nog meer rust krijgen wanneer ze aan de bal is binnen de zestien en ze vindt dat ze er als spits meer in moet leggen. Behalve in de wedstrijd trakteert ze ook op trainingen haar tegenstanders/teamgenoten vaak op een panna. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet echt op zoek naar ben, maar als iemand met zijn benen wijd voor mij staat ja dan kan ik het toch niet laten.”

De Ajax Vrouwen zijn bezig aan een sterk seizoen. Behalve dat ze de beste papieren op dit moment hebben om kampioen van Nederland te worden maken zij ook nog kans om de KNVB-beker te winnen. “Ik ben niet een type die heel zenuwachtig wordt van dit soort dingen. We praten er natuurlijk ook over binnen het team, maar iedereen gaat er goed mee om en we steunen elkaar enorm. We zijn echt een eenheid.”  Dit seizoen hebben de dames ook een abonnement op de 1-0. Tijdens die wedstrijden maken ze het zichzelf vooral lastig door de vele kansen niet te benutten. Hierdoor krijgen de tegenstanders dan ook vaak nog het gevoel dat er wat te halen valt tegen de Amsterdammers. “Wij moeten gewoon meer doelpunten maken. Je ziet bijvoorbeeld weleens dat Twente met 7-0 wint ofzo van Telstar en dan denk ik waarom lukt ons dat nou niet eens een keer. We trainen er wel hard op en hopelijk gaat dat binnenkort eens zijn vruchten afwerpen, want ik wil ook weleens met 5-0 winnen.”

Bakker zou het wel prettig vinden om zo nu en dan te trainen met iemand die gespecialiseerd is in het afwerken. “Het zou voor mij erg welkom zijn als er eens iemand met mij aan de gang gaat puur alleen op het spits zijn. Zodat diegene tegen mij kan zeggen wat ik wel en niet moet doen in bepaalde situaties.” Het team krijgt al wekelijks een training van oud- Ajacied Simon Tahamata. Dit vindt Bakker ook erg leuk, maar met een andere oud- Ajacied ziet zij zich ook wel samenwerken. “Ik zou heel erg graag willen werken met Dennis Bergkamp. Ik heb zijn carrière als speler niet bewust meegemaakt, maar als ik dan de filmpjes van hem bekijk via internet, dan lijkt het hem altijd zo makkelijk af te gaan. Dat wil ik ook wel.”

Morgen gaat Bakker met haar team op jacht naar weer eens drie punten. De laatste twee duels eindigden in een gelijkspel. Ze waarschuwt de meiden van Zwolle ook alvast, want ze denkt zelf dat ze iemand van hun gaat trakteren op een panna. De uitslag heeft ze ook al in haar hoofd zitten. “Ik denk dat wij met 2-0 gaan winnen.  Ik ga er zelf eentje maken en Tessel Middag. Ik zou het namelijk leuk vinden om Tessel weer eens een goaltje te zien maken.”

Fotografie: Marjolein Witvoet

Beluister hieronder het uitgebreide gesprek met Eshly Bakker 

 

 

 

 

 

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.