ESNS15: Mister and Mississippi komt met meer power op tweede album

De Utrechtse band Mister and Mississippi (Maxime Barlag, Danny van Tiggele, Tom Broshuis en Samgar Jacobs) wist in 2012 met hun titelloze album al vele harten te veroveren. Met hun optredens op festivals als Dauwpop en Lowlands en het winnen van een 3FM Award en een Edison staat hun naam voor altijd in de Nederlandse geschiedenisboeken. De fans wachten met smart op het nieuwe album en 30 januari is die dan ook daadwerkelijk te verkijgen: We only part to meet again.  De titeltrack van het album is een ode aan de moeder van zangeres Maxime Barlag die precies een jaar geleden plotseling overleed. In twee jaar is de band enorm gegroeid en komt met meer power, meer energie en blazers op hun tweede album. Ieder liedje op het album vertelt een eigen verhaal. “De single Meet me at the lighthouse is een puur liefdesliedje,” vertelt gitarist Danny van Tiggele aan Amber Roner.
 
Foto: Linda Bouritius
 

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is Europa’s belangrijkste showcasefestival voor nieuwe muziek. Vier dagen lang krijgen hier de meest actuele en veelbelovende acts de kans zich aan een publiek van muziekliefhebbers en internationale professionals te presenteren. De bands die hier goed presteren zie je de rest van het jaar terug in alle poppodia door het land en op de vele festivals. In iedere hoek, in elk café en op ieder plein vind je muziek tijdens dit festival. Amber Roner was de hele week in Groningen en interviewde voor AmsterdamFM een aantal Nederlandse bands over hun verwachtingen voor 2015. 

 

Iedere maandag van 20-22 uur hoor je in Amber's Avon(d/t)uren de nieuwste muziek van Nederlandse bodem, neemt ze het afgelopen weekend met je door en hoor je de laatste festival verhalen. Meer Eurosonic Noorderslag interviews vind je terug in Amber's Archief

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?