ESNS15: ‘Typhoon is een liefdevol collectief’

Typhoon was voor veel mensen dé live act van 2014, hij was dan ook met zijn band en gastartiesten door werkelijk het hele land te zien. Bij ieder optreden of het nou in een kleine of grote zaal was of op een festival ging het dak eraf. Het was een feest om bij te zijn en zowel in de zaal als op het podium werd de liefde gevoeld. Op Noorderslag staat Typhoon vlak na middernacht geprogrammeerd, wat betekent dat er nogal wat tijd te doden valt. Dit komt Amber Roner in dit geval goed uit, want er valt een boel te bespreken met Typhoon (Glenn de Randamie) en zijn rechterhand, producer en gitarist Dries Bijlsma.

 

Het album Lobi da Basi wat in 2014 uitkwam heeft niet alleen hun leven veranderd, maar ook dat van veel mensen om hen heen. "We voelen het! We creëren het met z'n allen! Het moet niet de grote Typhoon show zijn, we hebben elkaar en het publiek nodig, juist door zo open te staan," vertelt Typhoon over dat wat er gebeurde in het publiek tijdens zijn optreden op Lowlands en het nummer Hemel Valt. Wat waren voor hun de hoogtepunten van 2014? Waar komt Lobi da Basi vandaan? Merken zij op het podium wat zij teweeg brengen bij het publiek? Zijn er nog podia waar ze niet gestaan hebben? Zijn ze gespannen voor hun optreden op Noorderslag? Dat en nog veel meer komt aan bod in een uitgebreid gesprek.  

 

Foto: Linda Bouritius

[Helaas zitten er in de eerste twee minuten van het gesprek een aantal irritante tikken, maar met een beetje liefde zijn die gemakkelijk te negeren]

 

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is Europa’s belangrijkste showcasefestival voor nieuwe muziek. Vier dagen lang krijgen hier de meest actuele en veelbelovende acts de kans zich aan een publiek van muziekliefhebbers en internationale professionals te presenteren. De bands die hier goed presteren zie je de rest van het jaar terug in alle poppodia door het land en op de vele festivals. In iedere hoek, in elk café en op ieder plein vind je muziek tijdens dit festival. Amber Roner was de hele week in Groningen en interviewde voor AmsterdamFM een aantal Nederlandse bands over hun verwachtingen voor 2015. 

 

Iedere maandag van 20-22 uur hoor je in Amber's Avon(d/t)uren de nieuwste muziek van Nederlandse bodem, neemt ze het afgelopen weekend met je door en hoor je de laatste festival verhalen. Meer Eurosonic Noorderslag interviews vind je terug in Amber's Archief

Comments are closed.