Europese Spelen 2019 naar Nederland

Nederland heeft vandaag de Europese Spelen 2019 toegewezen gekregen. Dit maakte NOC*NSF bekend. Maar of het zover komt en of Amsterdam daar ook een rol in gaat spelen, is nog niet duidelijk.

Ons land was de enige kandidaat om de spelen voor 2019 te organiseren, dus de toewijzing is niet echt een verassing. Maar de toewijzing is nog geen zekerheid dat de spelen er echt komen. Daarover wordt voor 28 juni beslist.

Eerst zal Amsterdam met andere gemeenten om tafel gaan om te beslissen of en hoe de spelen georganiseerd kunnen worden. Rotterdam en Almere hebben al laten weten geen medewerking te willen verlenen en dus ook geen speelstad willen zijn. Utrecht moet er ook nog een nachtje over slapen.
Voor de organisatie is 125 miljoen euro begroot. Het merendeel daarvan zal voor rekening komen van de negen grote steden.

Mochten de spelen echt naar Nederland komen, dan zal het bescheiden worden gehouden. Dan moet er worden gedacht aan het gebruik van bestaande stadions en een beperkte openings- en sluitingsceremonies. De eerste Europese Spelen zijn volgende maand in Bakoe.

Comments are closed.