‘Europol waarschuwt voor gevaalijke Ier’

Een Ier die is veroordeeld voor verkrachting en poging tot moord en ervan wordt verdacht een seriemoordenaar te zijn, blijkt in Amsterdam te wonen en te werken.

Het gaat om Larry Murphy, die in 2010 werd vrijgelaten na 10 jaar gevangenisstraf. Hij werd door een Iers televisiestation onder meer gefilmd terwijl hij samen met een vriend op straat in Amsterdam met eens vrouw sprak bij een bushalte. De 46-jarige Murphy werd veroordeeld voor het verkrachten van een vrouw in het Ierse Carlow. Hij had de vrouw nadat hij haar had verkracht vastgebonden in de kofferbak van zijn auto gestopt en was waarschijnlijk van plan om haar om het leven te brengen toen hij werd verrast door twee jagers, meldt The Independent. De Amsterdamse politie is volgens de krant door Europol gewaarschuwd voor Murphy, die wordt gekenmerkt als een ‘gevaarlijk persoon’ die continu in de gaten gehouden moet worden. De politie heeft Murphy sindsdien één keer bezocht. Murphy wordt door de Ierse politie gezien als hoofdverdachte in de Ierse verdwijningszaak van meerdere vrouwen.

De Ierse politie deed voor het eerst een internationale waarschuwing uitgaan voor Murphy toen hij na het uitzitten van zijn gevangenisstraf in augustus 2010 Ierland verliet. Er zijn foto’s van de Ier verspreid bij Europol en Interpol. Hij staat gesignaleerd, waardoor bij grenscontroles voor grensbewakers direct duidelijk is dat het een gevaarlijk persoon betreft.

Leave a Reply