Eurosonic Noorderslag interviews met Blaudzun, Mozes and the Firstborn & LCMDF

Foto door Sarah Oranje

Dit jaar is Finland het foucsland van Eurosonic. Dit land is in de muziekwereld bekend om haar duistere metal, maar er komt wel degelijk popmuziek vandaan zo bewijzen de meiden van LCMDF. Behalve met hun sprak verslaggeefster Amber Roner ook met Mozes and the firstborn en Blaudzun voor Shoudio, KX radio en AmsterdamFM.

 

Blaudzun (Johannes Sigmond) had een prachtig jaar in 2012 met een uitverkocht Tivoli, twee avonden Paradiso en een terechte plek in de programmering van Lowlands. Zijn naam zoemt hardnekkig rond als kanshebber voor de popprijs tijdens Noorderslag waar hij zaterdag de grote zaal opent. Ook is hij genomineerd voor de Edison beste mannelijke artiest. Johannes vertelt over zijn album Heavy Flowers, zijn passie voor wielrennen en Noorderslag.

Mozes and the firstborn wordt genoemd als één van de beloftes voor 2013. De Eindhovense garagerockers hebben getekend bij het Top Notch label waar vooral rappers als Gers Pardoel en Fresku onder vallen. Op 2 maart komt het debuutalbum uit. Ze speelden al op Into The Great Wide Open, in het voorprogramma van de Alabama Shakes en op de afterparty van Jack White in de HMH. Op Eurosonic spelen ze op een besloten feestje in de plaatselijke bowlingbaan en op Noorderslag staan ze in de Marathonzaal in de Oosterpoort. Frontman Melle en bassist Corto vertellen zelf wat hun dromen zijn en wat we van hun album mogen verwachten. 

LCMDF staat voor Le Corps Mince de Françoise, al is er niets Frans aan de vrolijke zussen Mia en Emma. De twee Finse dames zijn gefascineerd door het internet en dat is de inspiratie geworden voor hun album Mental Health, het eerste album uit een drieluik. Een album over hoe mensen via internet zichzelf met al hun problemen proberen te helpen. LCMDF wil niets anders dan fijne popmuziek maken en vertellen zelf hoe de Backstreet Boys een inspiratie voor hun waren. 

Alle interviews kun je terug luisteren op het ESNS13 channel op de website van Shoudio en voor de precieze opname locaties check je de kaart van Groningen.

Leave a Reply