Eurosonic Noorderslag interviews met Mikhael Paskalev, Broeder Dieleman en Hatem

Mikhael Paskalev - foto door Sarah OranjeHet internationale karakter is één van de fijne dingen aan Eurosonic Noorderslag in Groningen. Maar ook zeker de kennismaking met de nog onbekende talenten in de muziekwereld. Verslaggeefster Amber Roner sprak met de Noorse Mikhael Paskalev, het Spaanse HATEM en Broeder Dieleman van Zeeuwse bodem.

Ondanks dat hij weinig geslapen heeft, komt de Noorse Mikhael Paskalev vol energie de mediaruimte binnen voor het interview. Vlak voor zijn vertrek naar Nederland was hij nog druk met de finishing touch aan zijn debuutalbum Live without losers wat komende maand gereleased wordt. Zowel solo als met een zesmansband overtuigd hij het publiek van zijn kunnen. Hij maakt pop met wortels in indie en alternatieve countryrock. Inspiratie komt van Paul Simon, Edward Sharpe, The Shins, The Mamas & the Papas en The Everly Brothers. Zijn eerste singles I Spy en Jive Babe geven een goed beeld van dit talent. 

De opener van het podium in de Patio komende zaterdag op Noorderslag is Broeder Dieleman. Een folkszanger met innemende Zeeuwse liedjes. Kort geleden verscheen zijn debuutalbum Alles is ijdelheid wat veel positieve reacties op riep. Een welkome aanwinst op de podia in Groningen dit weekend. Hoogste tijd eens nader kennis te maken met deze spontane vent. 

Tot slot HATEM, wat de afkorting is voor Hola A Todo El Mundo. Een Madrileense band die met hun tweede album Ultraviolet Catastrophe het instrumentale van de band verving door veel synthesizers. Het album is gebaseerd op een gedicht van Roy Tiger Milton. Net als het gedicht probeert de muziek een uitweg te bieden uit een onechte wereld. 

Leave a Reply