Familielid gooide kleuter Nana naar beneden

De 3-jarige kleuter Nana die vannacht in het ziekenhuis overleed na een val van de zesde verdieping van een flat in Amsterdam Zuidoost, is door een familielid naar beneden gegooid. Dat meldt Het Parool woensdagmiddag op basis van een getuigenverklaring.

Het Parool sprak met de 19-jarige Chris Gorleku. Hij arriveerde dinsdagavond als eerste bij Nana nadat deze vanaf de zesde verdieping van flat Kikkenstein was gevallen. Gorleku wilde juist wat gaan eten, hoorde een gil ‘als een trompet’ en snelde naar de galerij op de zevende verdieping. Hij keek naar beneden, zag de kleuter liggen, pakte zijn telefoon en belde 112. Met de telefoon aan zijn oor rende hij naar beneden, toen hij daar aankwam leefde Nana nog. Gorleku was er ook bij toen de vader vannacht in het AMC door de politie werd meegenomen. ‘De vader vertelde dat een familielid Nana naar beneden had gegooid. Hij wist niet of het per ongeluk was gebeurd’, aldus de 19-jarige.

Bij de flat zijn door de politie ook drie verdachten aangehouden. Het ging om twee mannen van 37 en 46 jaar en een 27-jarige vrouw.

Leave a Reply