FC Chabab viert housewarming met 5-0 zege: “Het viel gewoon goed”

FC Chabab mag zich minstens een week koploper van de Zondag Topklasse noemen. De Amsterdammers versloegen op hun nieuwe onderkomen op Sportpark Spieringhorn promovendus Juliana’31 met 5-0. Voor rust tekende Jamal Dibi voor de enige goal. Na de pauze groeide Dibi uit tot man-of-the-match met nog een twee doelpunten (waarvan 1 penalty). De andere goals werden gemaakt door nieuwelingen Geoffrey Verweij en Melvin Grootfaam (ook een penalty).

Niet Alami Ahannach, maar zijn assistent Patrick Koppenaal zat op de bank bij Chabab. Ahannach moest zondag zijn taak als assistent trainer van Telstar (1-2 winst bij FC Volendam) vervullen. Koppenaal was vanzelfsprekend een tevreden man:

Patrick Koppenaal, assistent-trainer Chabab

Behoudens de openingsfase gaf Chabab achterin nauwelijks iets weg. Dat was mede te danken aan debutant Gino Felixdaal en vaste kracht Virgil Spier. We spraken met die laatste over zijn aanblijven bij Chabab maar vroegen hem eerst wat hem vandaag het meest beviel aan Chabab:

Virgil Spier, verdediger van Chabab

De volgende wedstrijd van FC Chabab is woensdag. In het toernooi om de KNVB beker neemt de ploeg het op tegen Zaterdagtopklasser Capelle.

 

 

 

Leave a Reply