FC Chabab wint districtsbeker!

FC Chabab heeft de districtsbeker gewonnen. In de finale versloeg het Zaterdagtopklasser Montfoort in eigen huis met 0-2 door doelpunten van Leandro Resida en Jamal Dibi. Na de wedstrijd konden trainer Alami Ahannach, aanvoerder Jamal Dibi en doelman Youssef El Abdellaoui hun geluk niet op:

Het is voor het eerst in vijf jaar dat een Amsterdamse club de districtsbeker weet te winnen. In 2007 won Turkiyemspor de beker, waarna het ook nog eens met de landelijke amateurbeker  aan de haal ging.

Het rijtje clubs dat Chabab uitschakelde op weg naar de bekerwinst is ronduit indrukwekkend: JOS/Watergraafsmeer (poule, 1e klasse) ,Huizen (poule, Hoofdklasse), Stormvogels (poule, 1e klasse), CTO´70 (4e klasse), Ajax (1e klasse), Spakenburg (Topklasse), Breukelen (1e klasse), GVVV (Topklasse), AFC (Topklasse) en Montfoort (Topklasse). Daar komt nog bij dat Hoofdklasser  Chabab na de poulefase, op AFC na, alle tegenstanders in eigen huis heeft uitgeschakeld.

Naast de strijd om promotie naar de Topklasse (Chabab treedt donderdag thuis aan tegen het Rotterdamse Leonidas voor de eerste poulewedstrijd) wacht Chabab nu ook de strijd om de nationale amateurbeker. Wanneer die wedstrijden gaan plaats vinden is nog niet bekend.

Cupfighter Chabab plaatste zich eerder al  voor de KNVB Beker, het bekertoernooi waar ook alle profclubs aan deelnemen, van volgend seizoen.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?