Feestelijke oplevering project Kraaipan

In de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost is de renovatie van de monumentale Kraaipanschool en de bouw van sociale huurwoningen in het project Kraaipan klaar.

In de Hofmeyrstraat zijn 50 seniorenwoningen van Ymere gebouwd waaronder voor een woongroep voor Marokkaanse ouderen op initiatief van de stichting Ibno Khaldoun. Zorginstelling Cordaan heeft ook een aantal groepswoningen gekregen voor dementerende ouderen. Daarnaast zijn er in samenwerknig met vereniging Ypsilon 10 woningen in de gerenoveerde Kraaipanschool gekomen voor mensen die aan schizofrenie lijden.

In de gerenoveerde Kraaipanschool bevindt zich het nieuwe servicepunt van Dynano. Dit is een ontmoetingsplek voor de buurt waar allerlei activiteiten georganiseerd zullen worden. In het servicepunt bevindt zich Dagcentrum Kraaipan, waar Zorggroep Amsterdam Oost en Dynamo samen dagbestedingen aanbieden aan Turkse, Marokkaanse en Nederlandse ouderen met dementie.

Voor het nieuwe buurtpleintje in de Hofmeyrstraat heeft kunstenaar Martijn Sandberg een vloerkunstwerk ontworpen. De woorden ‘Morgen komt alles goed’ versieren het plein.

De oplevernig van het project Kraaipan wordt aanstaande zaterdag gevierd tussen 13:00 en 15:00 uur met diverse activiteiten voor jong en oud.

Leave a Reply