Mark Rutte: Amsterdam moet zichzelf aan de wet houden

Voortaan kunnen MBO’ers die illegaal in Nederland zijn stage lopen bij de Gemeente Amsterdam. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken waarschuwde eerder op de dag dat dit niet mag. Ondanks de waarschuwing nam de gemeenteraad hierover een voorstel van GroenLinks aan, liet de partij weten. Kamp liet de gemeente Amsterdam weten dat het wettelijk niet is toegestaan een tewerkstellingsvergunning af te geven voor stages van illegale minderjarigen. De boete hiervoor bedraagt 8000 Euro voor zowel de werkgever als de onderwijsinstelling.
Lodewijk Asscher, wethouder onderwijs (PvdA) vindt dat jongeren zonder papieren gewoon stage moeten kunnen lopen, anders kunnen zij geen diploma behalen.Volgens GroenLinks-raadslid Fenna Ulichki wordt zo ‘gemarchandeerd met basale rechten zoals toegang tot onderwijs’.

Tijdens onze Middageditie gaf Werner Toonk, raadslid van de VVD, een korte toelichting op de situatie omtrent illegale stagiairs in- en bij de Gemeente Amsterdam. Volgens partijgenoot Mark Rutte moet Amsterdam zichzelf aan de regels houden.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?