Festival der Wetenschappen: zondag in Felix Meritis

 

Aanstaande zondag vindt in Felix Meritis het Festival der Wetenschappen plaats van De Nieuwe Universiteit, Rethink UvA en Humanities Rally. Het festival zou eerder in het Maagdenhuis worden gehouden, maar ging toen niet door vanwege de ontruiming van het bestuurspand. In de studio van AmsterdamFM vertelde Alexander Nieuwenhuis van De Nieuwe Universiteit over het programma van het festival. Hij kijkt positief terug op de Maagdenhuisbezetting: "Wat er is ingezet in het Maagdenhuis zal de samenleving en de academie in de komende jaren veranderen", aldus Nieuwenhuis. Het festival is een goede manier om het democratiseringsproces binnen de universiteit levend te maken, stelt hij.

 

Verder vertelde Nieuwenhuis over een bijzondere picknick, morgen op het Binnengasthuisterrein, en de korte bezetting van het Service- en Informatiecentrum van de UvA vanochtend. De Nieuwe Universiteit was verrast door deze actie; de actiegroep had er weliswaar niets mee te maken, maar is het wel eens met het statement dat de demonstranten maakten.

 

Het Festival der Wetenschappen: Rethinking Academia is zondag 3 april van 10.00 tot 22.00 uur in Felix Meritis, Keizersgracht 324 in Amsterdam.

Comments are closed.