Festival FM

Festival FM bij De Opening: “De Uitmarkt was een te Amsterdams feestje”

AmsterdamFM streek de afgelopen vier weken met Festival FM neer op vier grote culturele evenementen. Na de Pride, het Grachtenfestival en de Parade was AmsterdamFM vandaag aanwezig bij De Opening, de opvolger van de Uitmarkt als de opening van het culturele seizoen.

Een dag voor de start van het officiële programma sprak Oscar van Oorschot bij de perspresentatie in Koninklijk Theater Carré met Geerte Udo, directeur van amsterdam&partners en bestuurslid van Stichting Uitmarkt, over hoe de vernieuwde opening van het culturele seizoen eruit gaat zien.

De studio van AmsterdamFM stond vandaag in de artiestenfoyer van Koninklijk Theater Carré. Oscar van Oorschot sprak daar met Sanne Hamel. Zij is eindredacteur bij XSAGA, het bedrijf dat De Opening in opdracht van Stichting Uitmarkt produceert. Zij organiseerde onder andere de Sneak Peek Tours die vandaag en morgen in het theater worden gehouden.

Ook schoof zangeres Naaz aan bij Oscar. Naaz keerde begin dit jaar terug na een sabbatical van drie jaar. In die drie jaar kampte zij met mentale problemen als gevolg van fysieke, mentale en financiële mishandeling, voor een groot deel binnen de muziekindustrie. Oscar spreekt met Naaz over hoe ze het plezier in muziek maken heeft hervonden en ze blikt vooruit op haar optreden tijdens De Opening in Carré.

De Sneak Peak Tours zijn morgen nog te bezoeken in Carré, de tv-uitzendingen van De Opening zijn vanavond om 22:08 uur op NPO 2 en morgen om 20:24 uur te zien op NPO 1.

Foto: Andreas Praefcke, Wikimedia Commons

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?