Festival Nieuw-West Open viert 60 jaar Westelijke Tuinsteden

De uitbreidingsgebieden ten westen van Amsterdam bestaat zestig jaar en dat moet gevierd. Zestig weken lang organiseert het festival Nieuw-West open activiteiten in verschillende buurten in Nieuw-West. Door middel van rondleidingen, borrels en open huizen worden mensen geënthousiasmeerd over het stadsdeel.

Vroeger was Nieuw-West een gebied met pioniers die gingen wonen in een gebied vol stedenbouwkundige experimenten. Tegenwoordig is het een stadsdeel waar weinig mensen graag heen willen verhuizen. Maar volgens het festival zijn er ook genoeg prachtige plekken in Nieuw-West.

Zo was er afgelopen zaterdag een rondleiding in de Staalmanpleinbuurt in Nieuw-West. Onder leiding van erfgoeddeskundige Charlotte Labrie (Architectuurcentrum ARCAM) werden een aantal bijzondere projecten in de buurt aangedaan. Verslaggever Lars Witteveen was erbij en liet zich verbazen door de pareltjes in het wilde westen achter de A10.

Direct na de reportage sprak Paul-Josse Zaman met Iris Dik, projectleider en curator van het festival.

Meer informatie en het festivalprogramma vind je op de website van Nieuw-West Open. Een fotoverslag van de rondleiding staat hier.

Leave a Reply