Fieke Ligthart hoopt haar rentree te maken tijdens de play-offs

LANDSMEER Het was een rare week voor Loon Lions speelster Fieke Ligthart. De basketbalster zag haar ploeg twee keer verliezen van Lekdetec, maar kwam in beide wedstrijden niet in actie.Ligthart raakte namelijk aan het begin van de week geblesseerd. Tijdens een training kwam zij in aanraking met haar teamgenoot Kim Hartman en later bleek dat haar middenhandsbeentje gebroken was. “Ik had gewoon hele erge pech. Ik val in een wedstrijd vaak wel twintig keer, dan is er nooit wat aan de hand en nu leek het heel onschuldig te zijn wat er gebeurde op de training, maar bleek het achteraf dus een hoop ellende te zijn”, aldus Ligthart.

Ze moest dus beide wedstrijden vanaf de kant toekijken. “Ik vond het vreselijk. Ik zat daar maar met een mitella om mijn arm en dan zie je gewoon in beide wedstrijden dat je team grotendeels gewoon erg goed speelt alleen dan geven ze het steeds weg in het laatste kwart en dan is echt niet leuk om te zien.” De beide teams troffen elkaar dus twee keer deze week. De eerste ontmoeting was voor de halve finale van de beker en tweede was voor de competitie. Ligthart vond dat wel een beetje gek. “Afgelopen donderdag hebben we een lange video- sessie gehad waarin we hebben gekeken wat er beter kon voor de tweede wedstrijd tegen ze. Vervolgens speelden we zaterdag weer in dezelfde hal en moesten we ook best een stukje weer rijden vanuit Amsterdam en dan je zie je vervolgens eigenlijk weer precies dezelfde wedstrijd. Dat vond ik eigenlijk wel bizar.” Ze had wel geweten wat ze had kunnen toevoegen aan die wedstrijden als ze niet geblesseerd was geraakt. “Ik had denk ik nog wel wat rebounds kunnen pakken en had de meiden zeker kunnen helpen met het verdedigen.”

Voorlopig komt ze dus niet in actie, maar ze hoopt rond de play-offs weer van belangrijke waarde te kunnen zijn voor haar team. “Mijn gips gaat er waarschijnlijk rond de laatste competitiewedstrijd af en daarna moet ik zorgen dat mijn hand weer gauw sterk wordt. Tijdens de play-offs worden de prijzen pas echt weer verdeeld en dan verwacht ik er gewoon weer te kunnen staan.”

Ligthart komt nu al twee seizoenen uit voor de basketbalvereniging uit Landsmeer en weet zelf goed waar hij kracht binnen het veld ligt. “Ik ben een hardwerkende speelster met snelheid en ik geef altijd vol gas. Als ik eenmaal lekker speel en ik kom in mijn moment, dan ben ik niet af te stoppen.”

Aankomende woensdag staat alweer de volgende wedstrijd voor de deur en daarin staat weer een uitwedstrijd op het programma alleen nu is Solar-systemen Grasshoppers de tegenstander. “Het is een beetje een gekke indeling, want vlak voordat ik interlandverplichtingen had speelden we vier thuiswedstrijden wat heel fijn was, maar de keerzijde daarvan is dat je dus daarna ook vier keer uit moet spelen. Het is natuurlijk altijd lekkerder en leuker om in Landsmeer te mogen spelen voor ons eigen publiek, maar wij hebben eerder bewezen dat we overal van iedereen kunnen winnen.” Ligthart heeft er alle vertrouwen in dat haar team tegen Solar-systemen Grasshoppers aan het langste eind gaat trekken. “Ik denk dat we met een verschil van dertien punten gaan winnen aangezien ik zelf normaal met rugnummer dertien speel.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Fieke Ligthart


More Berichten for Show:

Comments are closed.