Fietspaaltjes worden massaal weggehaald

Amsterdam is massaal fietspaaltjes aan het verwijderen van fietspaden. Van de ruim vierduizend paaltjes zijn er inmiddels al meer dan 2400 verwijderd, verplaatst of aangepast. Dat blijkt uit een rondgang van Het Parool langs de stadsdelen.

De stadsdelen Nieuw-West en Zuid haalden allebei zelfs 326 paaltjes weg. Nieuw-West bleek met meer dan duizend stuks het stadsdeel te zijn met de hoogste paaltjesdichtheid. Hier worden ook nog eens 165 paaltjes verplaatst omdat ze op slecht zichtbare en onverwachte plekken staan.

De paaltjes kwamen in opspraak toen in mei dit jaar een vrouw overleed na een botsing met een fietspaaltje op de Veemkade in Amsterdam Oost. In opdracht van de gemeente inventariseerden alle stadsdelen de paaltjes in hun gebied. Een deel van de paaltjes is al weggehaald, de rest volgt in de komende maanden. De Fietsersbond is tevreden, maar waarschuwt voor terugkerende paaltjes. “Het is net onkruid, je kunt het weghalen maar voor je het weet komt het verderop weer terug” aldus de Fietsersbond in Het Parool van vrijdag.

Leave a Reply