Finalisten Wim Sonneveldprijs 2013 bekend

De finalisten om de concours van de Wim Sonneveldprijs 2013 zijn bekend. Afgelopen zondag vond de halve finale plaats in het DeLaMar theater in Amsterdam. De drie finalisten zijn bekend gemaakt door juryvoorzitter Ruud Buurman: Cortijn Tonkes, José Schuringa en Yentl & De Boer. Op maandag 22 april zullen zij de grote finale-act spelen en zal één van de drie de felbegeerde prijs mee naar huis nemen. De finalisten zullen vanaf september met de landelijke Finalistentournee door Nederland reizen en optreden.

De prijs is een bronzen beeld van de zogenoemde oervader van de Nederlandse cabaret. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt.

Dit jaar bestond de jury uit Ruud Buurman (voorzitter), actrice en regisseur Ria Marks, Pieter van Empelen, Rineke van Nunen en Anne van Rijn. De afgevallen halve finalisten zijn Nina de Kom, Hilke Bierman en Sophie Wolke.

Cabaretier Onno Innemee presenteerde de halve finale en zal ook de finale presenteren in het DeLaMar theater. Naast een gastoptreden van Thijs Maas zal tevens De Waardering van 2013 uitgereikt worden aan journalist en cabaretrecensent Henk van Gelder.

Kaarten voor de finale op maandag 22 april 20.00 zijn nog online te bestellen via www.delamar.nl.

Leave a Reply