Foam presenteert: Under Construction – New Positions in American Photography

Foam presenteert 'Under Construction – New Positions in American Photography' een groepstentoonstelling waarin het werk te zien is van negen jonge Amerikaanse en Canadese kunstenaars: Sara VanDerBeek, Lucas Blalock, Joshua Citarella, Jessica Eaton, Daniel Gordon, Owen Kydd, Matt Lipps, Matthew Porter en Kate Steciw. Hoewel de uitkomsten van hun individuele kunstenaarspraktijken zeer divers zijn, bestaan er in mentaliteit, methodiek en de presentatie van het werk opvallende relaties.

 

Een van de belangrijkste kenmerken is hun onderzoekende houding ten aanzien van het fotografische beeld en de representatie ervan. Alle deelnemende kunstenaars zijn expliciet bezig met een fundamentele herwaardering van de waarde en betekenis van fotografie aan het begin van de 21ste eeuw. De vergaande digitalisering van de samenleving heeft ongekende invloed op nagenoeg alle facetten van het medium.

 

Presentatrice Amber Roner sprak in Kunst & Cultuur met curator Claudia Kussel over deze tentoonstelling die tot en met 10 december te zien is in Foam.

Comments are closed.