In Frankrijk vermoorde man was verkoper krant Z!

De man die in Frankrijk door zijn vrouw met een bijl is doodgeslagen, is volgens daklozenkrant Z! voormalig verkoper Detlef Plate.

De in Duitsland geboren Plate verkocht de krant bij de Albert Heijn vestigingen aan de Amsterdamse Jodenbreestraat en op het Vermiljoenplein in Zaandam. “Zo’n twee jaar geleden is hij daar mee gestopt en is toen met zijn vriendin in Frankrijk gaan wonen”, vertelt Jeroen de Rooij, coördinator van Z!
Vorige week werd bekend dat een Nederlandse vrouw haar Duitse man met een bijl had doodgeslagen. Het was al bekend dat de twee een paar weken ruzie hadden. Volgens burgemeester Jean-Luc Aimont dronk de man veel, waardoor hij vervolgens zijn vrouw sloeg. “Nu heeft zij zich dus verdedigd”.
De vrouw noemde zichzelf Feka en woonde aan de rand van het dorp in een oud boerenhuis. Zij leed een teruggetrokken bestaan en werd door de dorpsbewoners ‘de slanke blonde Hollandse’ genoemd.
Voormalig Z!-verkoper Joop Haarsema is geschrokken van het nieuws. Haarsema zat wel eens in de kroeg met Plate en is verbaasd over de gewelddadige dood van zijn oud-collega. “Er zat geen kwaad in hem, maar van persoonlijke relaties weet je nooit het fijne”.

 

Leave a Reply