Guerilla-actie van Fresh Music Festival Appelsap in binnenstad

Appelsapguerilla MuntpleinDe organisatie van het Amsterdamse festival Appelsap en omroep BNN hebben donderdagavond een guerilla-actie in Amsterdam gehouden. Organisator Rogier de Reiger was vrijdag 6 juli nog te horen bij Amsterdam FM in het programma Kunst & Cultuur op vrijdag. De guerilla is strikt geheim gehouden en de vraag was hoever de legertruck met DJ Abstract, de hiphopformatie Zwart Licht, de organisatie, fans en promotiedames zou komen. De legertruck trok door het centrum van Amsterdam en gaf op diverse locaties spontane optredens. Verslaggeefster Amber Roner was erbij en sprak met organisator Rogier de Reiger voor de start van de Guerilla-actie.

 

 

Appelsap_Rogier de ReigerDe stoet begon bij de Marnixstraat en stopte op verschillende plaatsen in het centrum van Amsterdam. De tour eindigde op de Dam. Waar de politie ingreep, omdat er een vergunning nodig is om muziek te mogen versterken. Naast Zwart Licht, bestaande uit Hayzee, mc Akwasi en mc Leeroy, gaf ook de rappende loodgieter Lil’ Kleine een live-optreden vanuit de truck.

 

 

Wil je erbij zijn 22 juli in het Oosterpark? Twitter dan @AmsterdamFM of @AmberRoner het antwoord op de vraag: de hoeveelste editie is het dit jaar van Appelsap en dan maak je kans op twee kaarten.

 

Het is verboden zonder vergunning muziek te versterken. De politie grijpt na twee nummers op de Dam in. Toch is Rogier tevreden over de guerilla-actie. 

 

 

 

 

Amsterdamse rapper Lil Kleine geeft na afloop een reactie, maar ook zeker een voorproefje van wat je kan verwachten van hem als opener van Appelsap 2012. 

 

 

Lil Kleine had er zin in! Aan het begin van de actie greep hij alvast de microfoon. 

 

 

Op het spuiplein spreekt Amber enkele bekende en onbekende voorbijgangers.

 

 

Ramon werkt op het Spuiplein en komt af op het geluid.

 

 

Winkelend publiek over de muziek op het spuiplein.

 


DJ Reach is bekend met de organisatie van Appelsap en de urban muziek. 

 

 

Alle interviews zijn gemaakt met Shoudio: The location based audio app. Fotografie: Roeland Landegent – @roelandp

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?