Geen kroon op het werk voor Chabab

FC Chabab heeft het geweldige seizoen niet kunnen bekronen met de landelijke amateurbeker. In een goed bezochte, maar weinig opwindende finale op Sportpark Sloten ging het Rotterdamse Leonidas er met de laatste grote prijs van het seizoen vandoor (0-2). De Rotterdamse doelpunten vielen op het veld van Blauw Wit in de slotfase van de wedstrijd toen het vermoeid ogende Chabab de wedstrijd uit handen begon te geven. Steve Kenepa (ex-AFC) en Mahmut Sonmez tekenden voor het vonnis van Chabab. Aanvoerder Jamal Dibi moest beamen dat een geweldig seizoen niet de afsluiting kreeg die het verdiende:

Chabab heeft de afgelopen weken een slopend programma gedraaid met negen wedstrijden in 1 maand. Trainer Alami Ahannach stipte de vermoeidheid aan, maar stelde vast dat hij, met promotie op zak, Chababs seizoen  niet met dat van Leonidas zou willen ruilen:

Grote smaakmaker van dit succesvolle seizoen Chabab was de zichtbaar teleurgestelde Leandro Resida. Het jonge talent gaat bij Telstar proberen zijn kans te pakken in het betaalde voetbal. Ook Resida klaagde over de vermoeidheid, maar wist ook  dat Chabab met de borst vooruit de zomerstop in kan:

Voor FC Chabab was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. 19 Augustus maakt de club uit Slotermeer zijn debuut in de Topklasse. Daarbij zal het waarschijnlijk spelen op vertrouwde Sportpark Riekerhaven. Lang was daarover onzekerheid, vanwege de verouderde staat van de thuishaven, maar Chabab blijft volgens de laatste berichten zitten waar het zit.

Leave a Reply