Geen veerdienst tussen IJburg en Almere

Iedereen die met de boot naar zijn werk in Amsterdam vanuit Almere wil moet nog even wachten. Er komt voorlopig geen veerdienst tussen beide plaatsen. Dat meldt Almere vandaag op haar website. De ANWB nam het initiatief en zette verschillende partijen bij elkaar om de de mogelijkheden voor een veerdienst te onderzoeken. Op zich een logische gedachte, want vier draagvleugelboten van Connexxion worden met ingang van 1 januari 2014 uit de vaart gehaald tussen Amsterdam en Velsen-Zuid.  Maar deze optie blijkt toch te duur te zijn.
In het verleden heeft er wel eens een boot gevaren naar Almere, maar dat was geen succes vanwege de hindernis van de Oranjesluis. Juist omdat er geen open doorvaart van het IJ naar het IJsselmeer is, is nu het plan om de boot van Almere naar Amsterdam-IJburg te laten varen. Daar stappen passagiers dan over op de sneltram naar CS.
De meeste werknemers willen echter naar Amsterdam-Zuid en Sloterdijk’’, zegt Paul Eradus, coördinator openbaar vervoer bij de gemeente Almere.

De langere reistijd, het vele overstappen en slechte comfort bij slecht weer (hoge golven) zagen ook anderen als een probleem, naast de hoge kosten van de boten. Daar komt nog bij dat de boten zouden vertrekken vanaf Almere-Pampus. De plannen om daar 25.000 woningen te bouwen zijn in de ijskast gezet. En voor het inzetten van een buslijn naar Almere-Pampus of het aanleggen van een parkeerplaats is geen geld.

Voorlopig komt de veerdienst er dus niet.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?